Instagram | competitionline | facebook | deutsch | english | русский |
Instagram | competitionline | facebook | de | en | ru
Logo von ST raum a. Landschaftsarchitektur, Landschaftsarchitekten, Berlin - hier klicken, um zur Startseite zu gelangen

Open Spaces to Explore

 
1 2 3 4
pic2213=0&lang=EN">706_JVG_01.jpg  

mote physical activity. From the visitor rooms, guests can view a planted slope, which leads to a garden with a display of greenery and stones. Each detention house has its own courtyard where coloured rubber surfaces frame grass swales within the pavement. The bright colour scheme mirrors the interior walls of adjacent prison hallways. The lack of trees, due to security restrictions, are compensated with green roofs and the use of swales for draining surface water.

Client Freistaat Bayern, Staatliches Bauamt Augsburg
Architects Dömges Architekten AG, Architekturbüro Karl+Probst
Area 7,00 ha
Project Team Oliver Alten, Uwe Großkopf, Nicole Messerschmidt
Date 2015